0
Най-добрите обувки за дами през лятото

Най-добрите обувки за дами през лятото

Лятото е най-обичаният сезон. И няма как да е иначе, защото това е времето, в което всеки си взема заслужена почивка – от училище, от работа или от живота. Времето, в което се чувстваме някак по-свободни и изпълнени с енергия, по-въодушевени и жизнерадостни. И това се отразява и в обувките ни. Те започват да стават по-цветни, по-леки, весели и даващи доста по-голяма свобода на крака.

Лятното безгрижие сякаш обаче води и до недостатъчно внимание при избора на летните обувки. В крайна сметка поради тази причина много дами се оказват с наистина красиви летни дамски обувки, които обаче не предоставят особена поддръжка на крака. Кои са най-добрите дамски обувки за лятото и как да изберем подходящия чифт предстои да разберете от следващите редове.

Дамски сандали – универсалната дамска лятна обувка за ежедневието

Определено това е най-предпочитаният тип дамски обувки за летните жеги. Те могат да предложат всичко, от което се нуждае една истински добра лятна обувка, стига да изберете правилния чифт, който набляга на съответните характеристики.

Тук може да се възползвате от удобна стелка, следваща естествената ергономия на стъпалото, пълна свобода на крака и подметка, осигуряваща стабилност и комфорт, поемайки голям процент от неравностите по пътя.

Изберете чифт дамски сандали с нисък дебел ток или ниска платформа като своето универсално лятно решение. На практика този тип обувки могат да се съчетаят с всякаква дължина на полата, роклята или панталона.

За вечерното облекло може да заложите на малко по-високи сандали, наблягащи още повече на женствеността. Те ще удължат силуета ви и ще направят визията по-секси.

Не прекалявайте с носенето на джапанки

Да, това е най-бързият начин да нахлузите някакви обувки за експресно отиване до магазина в последния момент преди вечеря, когато сте забравили да напазарувате. И дамските джапанки са идеалното решение за тази цел. За по-дълго ходене и носене през целия ден обаче носенето на джапанки крие своите рискове.

Те са най-подходящи за морето, плажа, плажни партита и други подобни. Ако все пак ги предпочитате в ежедневието, най-добре е да се насочите към такива, които могат да предложат допълнителни удобства на стъпалото чрез подобрена ергономия. Изберете дамски джапанки с по-висока и сравнително мека подметка, които да поемат част от напрежението по време на ходене. Нека пръстите на краката ви не стигат до самия ръб на обувката.

Ако търсите по-весели модели, подходящ избор за вас е Ipanema.

Отворени обувки, балеринки и еспадрили

Това е друг наистина популярен избор, когато става въпрос за дамски обувки за лятото. Равните отворени обувки, известни още като балеринки са идеално решение за ежедневието. Ако вашата офис среда е по-разчупена, могат да бъдат носени и на работа. Тук е важно да изберете правилната големина и форма на обувката, тъй като много често се избира по-малък размер балеринки. Това обаче води до създаване на значителни неудобства по време на носене, най-вече в областта на пръстите и ахилесовата пета.

Съветваме ви винаги да съчетавате балеринките и отворените обувки с изрязани тънки чорапи в телесен цвят, за да избегнете образуването на мазоли.

Перфорирани затворени дамски обувки

В професионална среда е най-добре да заложите на традиционни летни обувки с дребна перфорация. Така ще запазите деловия вид, но и ще се погрижите за необходимата лекота на крака.

В Stemanelli.com ще намерите най-добрите дамски летни обувки, в които ще намерите точни попадения за плажуване, за офиса, разходка в парка и вълнуващи летни вечери на отлични цени.