0
Дамски кларкове от естествен велур - ХИТ

Дамски кларкове от естествен велур - ХИТ

Носенето на дамски кларкове от естествен велур не е само стилен елемент допълващ вида ви. Този тип обувки предоставя усещане за комфорт, удобство и лукс. Но за да се насладите дълго време на красивият им външен вид и функционалните им качества, те изискват определена поддръжка.

Спазвайки прости правила за поддръжка на кларковете ви, ще запазите видът на велура в отлично състояние и ще си осигурете дълго време на ползването им, като модерен завършек към облеклото ви и като удобни обувки, с които да се движите през деня.

Произход и особености на естествения велур

Велур“ е дума, произхождаща от френската дума за „кадифе“. Велурът представлява плетена тъкан с власинки, той е по-устойчив от кадифето и има по-широко приложение в производството. Този луксозен на вид материал е изключително популярен и предпочитан в моден план, най-вече от дамите. Той се използва за направата на различни обувки, чанти и дрехи от велур. Популярен е заради свойствата си, красивия външен вид и приятния допир.

Има различни видове велур, а най-популярен е естественият. Естественият велур се изработва от естествена кожа, а меката му повърхност се получава благодарение на пресичането на примковидни нишки при специален процес на тъкане.

За произхода на велура има спорове, но по-вероятно е да е възникнал във Франция, с цел да се осигури ценово достъпна алтернатива на скъпото кадифе. Първите тъкани от велур са открити през 40-те години на 19-ти век, а след появата им, от велура започват да се произвеждат главно тапицерии през 20-ти век. До 70-те години на века се използва предимно за тапицерии, но след това става особено популярен в модната индустрия, като материя символ на бунт срещу модата.

Но постепенно хората забелязват множеството му качества и стилен външен вид и започва да се използва масово в модата, като луксозен елемент за направата на множество продукти.

Днес е особено предпочитан заради множеството си качества. Велурът е устойчива материя, еластичен, топъл, мек, удобен за ежедневно носене и подходящ за специални поводи,. Дрехите и обувките направени от естествен велур, впечатляват с изискания си външен вид, разнообразие и комфорт при носене.

Дамски кларкове от естествен велур – съвети за оптимална поддръжка

Може би един от най-популярните продукти сред дамите, направен от естествен велур са дамските кларкове. Стилни, удобни и подходящи за всякакви ситуации, тези обувки са изключително желани и купувани.

Но за да запазят красотата и удобството си е нужно да ги поддържате по определен начин. За поддържане на кларкове от естествен велур има няколко специфични особености, които да спазвате.

Специфичната текстура на естествения велур изисква редовно чистене. Така ще предотвратите задържането на прах и частици по обувките, запазвайки външния ин вид в перфектно състояния. Може да използвате четка за почистване на велур, с която внимателно да премахнете замърсяванията след всяко носене.

Важно е и да защитите кларковете си от влага, тъй като велурът е чувствителен към нея. Влагата може да промени цвета и структурата на обувките ви, затова можете да използвате специален водоотблъскващ спрей за велур. Той ще създава защитен слой, отблъскващ  влагата и предпазващ материята от нежелани последици.

В случай, че намокрите кларковете си, ги оставете да се изсушат на стайна температура, по естествен начин. Дръжте ги далеч от пряка слънчева светлина и не използвайте сешоари или други уреди за сушенето им, за да не ги деформирате или направите твърди.

Поддържайте велура мек със специализирани продукти за грижа (спрейове и кремове за велур) и съхранявайте обувките на сухо и проветриво място.

С правилната грижа и поддръжка, дамските кларкове от естествен велур могат винаги да изглеждат, като нови. Ако сте впечатлени от външния вид на този тип обувки, но сте се страхували, че се поддържат трудно,. Което ви е спирало да си закупите, виждате че това не така. Спазването на прости и лесни правила за поддръжка е достатъчно. Дамски кларкове от естествен велур можете да си закупите в множество физически и онлайн магазини за обувки като Stemanelli.com и да се насладите на стила и удобството им!