0
Как да комбинираме чанта с обувки

Как да комбинираме чанта с обувки

Един от основните похвати на модата за изграждане на красив тоалет е правилното комбиниране на отделните негови елементи. А когато става въпрос за аксесоари, тяхното правилно включване може да промени изцяло визията и да ѝ придаде коренно различен завършек.

Затова днес ще ви преведем през няколко основни принципа на комбинирането на най-популярните аксесоари, а именно обувки и чанти и ще ви дадем конкретни съвети и предложения за успешни комбинации на чанта с обувки.

Принципи при комбиниране на чанта с обувки – основи на координацията

Има няколко основни модни принципа при комбиниране на чанта с обувки, които е важно да познавате, за да разширите границите на стила си и комбинативните си модни умения. В професионалните среди битуват основно 3 подхода:

  • Принцип на пълно съвпадение между чантата и обувките

Един от подходите е да съчетаете обувките с дамската чанта така че техните цветове да са в абсолютно същия цвят и/или материал. Така например черната кожена чанта, комбинирана с черни кожени обувки е едно класическо съчетание, създаващо кохерентна визия.

  • Правилото на допълващите се аксесоари

Тук идеята е обувките и чантата да не съвпадат изцяло, а да се допълват по цвят и материал на изработка. Добър пример е комбинирането на бежова кожена чанта с велурени обувки в капучино – материалите са напълно различни, а цветовете са от една гама.

  • Принципа на контраста

Това е принципът на най-смелите. Тук целта е аксесоарите да си контрастират, но да не се „бият“, т. е. все пак да са съчетаеми. Предпочита се за внасяне на акцент във визията. Така например може да изберете чанта в смело наситено цикламено или розово и обувки в турско синьо, или пък чанта с металически цвят и неутрални обувки.

Съчетаване на типа чанта със стила обувка

Ето няколко идеи за съчетаване на вида чанта, според стила, който обувките придават на визията.

  • Клъч с високи токчета

Клъч чантите, наподобяващи формата на голямо писмо се съчетават идеално с класически официални високи токчета и са страхотен избор за вечерни събития. Елегантността на токчето се съчетава прекрасно с изтънчеността на клъча.

  • Мини чанта с официални обувки

Това определено е една от най-популярните комбинации на нашето съвремие и е начин да изразите безупречен актуален стил на всяко бляскаво събитие.

Ако сте любител на ежедневното комфортно облекло, излъчващо спокоен стил, раницата върви перфектно с равни обувки за създаване на една небрежна визия.

  • Ежедневна кожена дамска чанта и удобни елегантни офис обувки

За добре съчетана офисна визия може да използвате както дамска чанта през рамо, така и такава, която се носи в ръка или около лакътната сгъвка или китка. Средните размери са най-подходящи, а неутралните цветове ще ви помогнат да комбинирате лесо в най-различни работни тоалети.