0
Какви дамски чехли за плаж да изберем за лятото

Какви дамски чехли за плаж да изберем за лятото

Знаете ли, че в някои култури се счита за невъзпитано носенето на джапанки вътре, тъй като се разглежда като знак за неуважение? В други държави вече е съвсем приемливо човек да отиде на работа с чехли или джапанки.

Е, ние няма да ви препоръчаме подобни решения, но имаме няколко страхотни практични препоръки за подбор на летния ви арсенал с подходящи дамски чехли за плаж. Все пак за това са най-подходящи те, нали? А ние сме готови да ви споделим експертните ни съвети за плажната обувка, както и някои конкретни модели, годни за подобаващо посрещане на вълните през лятната почивка.

Препоръки за правилен подбор на дамски чехли за плаж

Когато избирате чифт дамски чехли за плаж е важно да съблюдавате за няколко важни характеристики.

Трябва да са изработени от материал, който се държи добре при намокряне и едновременно с това устоява на преките слънчеви лъчи. Също така е важно лицето на подметката да е от материал, който не се нагорещява бързо.

Имайте предвид, че гумената гладка повърхност се нагрява повече от меките подплатени повърхности с матов завършек. 

Долната част на подметката пък е добре да има допълнително сцепление за безопасно придвижване по мокри повърхности.

Също така плажните чехли трябва да може да се обуват и свалят бързо, за да са максимално практични.

Кой модел плажни дамски чехли е най-подходящ за вас

На първо място изборът ви е между джапанка (чехли с опора, минаваща между палеца и показалеца на крака) и чехъл с лента над свода на крака. Несъмнено първата опция осигурява по-добро захващане на чехлите към крака, а втората – осигурява повече свобода в областта на пръстите.

За любителите на класически плажни чехли Lee Cooper и Grand Attack имат няколко уникални предложения. Английският бранд предлагат много качествени варианти, които са подходящи за небрежна визия с леки и супер удобни ходила, изработени от гъвкави и еластични материали.

За повече удобство изберете чехли с по-висока и мека подметка – може да разгледате моделите на българската марка Гранд Атак, които са идеални в такъв случай.

За създаване на кокетна визия може да изберете плажни чехли със закачливи елементи като панделка или текстилни цветя. В Stemanelli.com ще откриете страхотни дамски чехли за плаж със закачливи украшения.

Ако сте почитател на джапанките, Lee Cooper и Ipanema са вашият топ избор. IPANEMA BOSSA SOFT V FEM е идеалното попадение за дами с младежки дух.

За стилен завършек на визията може да изберете плажни чехли с метални елементи. Бохо визията може да подчертаете с дамски чехли за плаж на платформа.