0
Как се носят мъжки мокасини

Как се носят мъжки мокасини

Търсите ли комбинация между спортни и елегантни мъжки обувки? Значи е време да се запознаете с мокасините – хитът в мъжките обувки през последните няколко години. Мокасините са предпочитани от господа, които искат да добавят непринуденост към формалния си стил.

Тези обувки са подходящи за носене през есента или пролетта. Много господа успешно ги комбинират както с по-елегантна офис визия, така и със спортно облекло, което включва дънки и лека риза.

Готови ли сте да се запознаете с видовете мокасини и да изберете своите нови попълнение към шкафа за обувки? Нека да започваме.

Летни мъжки мокасини – перфектни обувки за топлите месеци

Мокасините са изключително подходящи обувки за носене през летните месеци. Те се съчетават стилно с облеклото, което мъжете носят през лятото. Мокасините от кожен велур са проветливи, дори на пръв поглед да не изглеждат така.

Най-хубавото на летните мокасини е наличието от дизайни и свежи цветове, които се носят предимно през лятото.

Мъжки мокасини за офиса

Този вид мокасини е част от гардероба на господата, от които се изисква елегантен офис дрескод на работното място. В тези случаи е най-добре да заложите на мокасини в тъмни цветове – черно, кафяво, тъмно бежово или сиво.

Мъжките мокасини за офиса са стилна алтернатива на излезлите вече от мода мъжки елегантни обувки от кожа.

Мокасини в моряшки стил

Този вид мокасини имат своята интересна история. Този модел обувки е измислен с определена цел от един американски мореплавател. Поради спецификите на своето занимание той е искал да създаде обувки, с които да ходи безопасно по палубата.

Това не е било никак лесно, защото обикновените обувки са се хлъзгали по мократа повърхност на пода на кораба, което е създавало опасност за много инциденти.

Американският мореплавател без да иска се преквалифицира в дизайнер на обувки след като измисля моряшките мокасини, които не се хлъзгат.

Ще познаете този вид мокасини по специфичните вдлъбнатини и тясната дълга кожена връзка. Днес този елемент на обувката има декоративно предназначение, но в миналото връзката е служила за допълнителни пристягане на обувките.

Защо мокасините са хит сред елегантните господа

Отговорът на този въпрос е изключително комплексен, защото този вид обувки имат много предимства. Господата, които обръщат внимание на своя външен вид се стараят да са винаги в крак с модата, а тенденциите определят мокасините като едни от най-стилните мъжки обувки за последните години.

Освен елегантни, мъжките мокасини са много удобни за носене и дълго ходене. Материалът, от който са изработени носи допълнителни предимства на обувката. Това най-често е велур, който е известен със своето качество.