0
Как да съчетаете рокля с обувки

Как да съчетаете рокля с обувки

Роклята е вечната дамска дреха, която подчертава естествената женственост и придава на силуета онова така изразено феерично излъчване, типично за този специфичен дамски тоалет. Обувките, естествено, са важна част от тоалета и е необходимо да се внимава при техния подбор, така че те да бъдат превърнати в красив комплимент към роклята.

Като експерти в дамските обувки, днес ще ви дадем няколко съвета за умелото съчетаване на обувките с различни типове рокли според конкретния повод. Следвайки ги ще можете винаги да намирате правилния чифт дамски обувки за броени минути. Така ще може да си спестите значително време в подготвянето на тоалета за конкретния повод и няма да се налага да се изнервяте, защото отново сте закъснели.

Първа стъпка – съобразете стила на обувките с конкретния повод

Както роклята, така и обувките трябва да бъдат съобразени с изискванията на специфичния случай, за който ще носите тоалета. В някои случаи ще бъде необходимо да се съобразите с правилата на етикета. Това важи най-вече за делови срещи, строга офис обстановка и работа в публични институции. В такава обстановка е най-добре да заложите на затворени обувки с не по-висок от среден ток, като тънките токчета тук не са предпочитане.

Когато става въпрос за вечерно облекло нещата стоят по друг начин. Стига да не се касае за официален повод като изтънчена сватба, бал и прочие, тук имате доста по-голяма свобода и широта на избор.

Когато става въпрос за ежедневие, най-добре да се насочите към удобни обувки, които ще бъдат в услуга на краката ви през целия ден. Модните тенденции позволяват съчетаването на рокля с изчистени бели дамски кецове от плат или кожа. Ако търсите по-младежка визия, може да заложите на маратонки или кецове с платформа.

Втора стъпка – стил и цвят на обувките

Един от най-скучните избори е да изберете обувка в абсолютно същия цвят като целия ви тоалет. Текущите модни тенденции по-скоро повеляват цветът на обувката да се съчетава добре с цвета на роклята. Може да акцентирате с него или да допълните цветовата гама на тоалета.

Ако търсите универсално решение най-добре е да закупите дамски обувки в екрю или каки. Ако пък търсите по-голяма елегантност и не искате да залагате на абсолютно неутрален цвят, черното е вашият избор.

Ако искате да създадете цветен акцент, белите рокли могат да бъдат съчетани с обувки в наситени цветове като светлосин, жълт, червен, светлозелен, циклама и др. За роклите с флорални мотиви е най-добре да изберете изчистена обувка без десен.

Не е необходимо стилът на обувките да е естествено продължение на роклята. Важното е да е съчетаем с нея.

Важно – съобразете се с изискванията на сезона

Когато не става въпрос за специално събитие, най-добре е да изберете обувки, подхождащи на сезона. Така например изборът на ботуши в един пролетен тоалет не би изглеждал особено подходящ. От друга страна, когато сте поканени на зимна сватба, е добре да обмислите дали ботушите или ботите са най-стилното решение за повод. Тук е по-добре да заложите на затворени обувки, независимо дали са с ток.

Съобразете се и с характеристиките на вашето тяло, от които най-голямо значение има височината. И най-вече – слушайте огледалото. То е най-добрият ви съветник що се отнася до съчетаването на роклята с обувките. Дерзайте, подходящият чифт дамски обувки на отлична цена ви очаква в Stemanelli.com!