0
Как да разширим сандалите си

Как да разширим сандалите си

Не са рядко случаите, в които предпочитаме да изберем по-малкия размер, защото прибира крака добре и предлага по-фин завършек на визията. Доста често обаче това води до неудобство при носенето на обувките, образуване на мазоли и мехури. А това може да бъде избегнато

Един от най-трудните за разтягане видове обувки са именно сандалите. Можем ли да приложим върху тях някои класически методи за разширяване и как по друг начин можем да ги разширим? Надяваме се да ви бъдем максимално полезни със следващите практични съвета.

Работят ли класическите методи за разширяване при сандалите

Макар че е много по-лесно да се разширяват затворени обувки, сандалите също подлежат и се поддават на такава обработка. Повечето конвенционални средства за разширяване на обувки работят и при сандалите, затова ако разполагате със спрей за разширяване на обувки, може спокойно да го използвате и върху тях.

И тук е важно да уточним, че естествената кожа е най-благодатна за разтягане и разширяване, без да се увреди качеството на обувката. Но дори и да разполагате със синтетика, нищо не пречи да изпробвате някои от методите.

Начини за разширяване на сандали

Може да използвате специален продукт за омекотяване на кожата (кондиционер, омекотител и т. н.) Такива се продават и в Stemanelli.com и в други специализирани магазини за мода за крака. Той ще допринесе за омекотяването на кожата, което пък ще помогне за намаляване на стягането на ключовите места.

Спрейовете за разширяване на кожа са различен продукт, който е специално предназначен да позволи на сандалите да се разтегнат за тяхното уголемяване. Пръска се отвътре и отвън на сандалата и след това се носят вкъщи за известно време, за предпочитане и с напоени чорапи.

Може да напълните сандалите и с вестник. Това е евтина домашна алтернатива на използването на калъп, за който вече говорихме в друга блог публикация на сайта.

Може би сте чували, че топлината също може да помогне за разширяването на сандалите. Съветваме ви да действате внимателно с този метод и да го използвате само за разтягане на отделни сегменти от обувката, защото иначе рискувате да я увредите. Най-добре е да използвате сешоар за тази цел.

Предпазни мерки

Действайте постепенно, за да не увредите обувката. Не разтягайте до максимума отведнъж, защото рискувате да стигнете до разлепяне или скъсване на сандалите, особено ако става въпрос за фини дамски сандали на ленти. Дайте време на сандалите да се отпуснат.

Може да комбинирате няколко метода. Една от най-успешните комбинации би била използването на спрей за разширяване и калъп разширител. Така няма да се налага да носите обувките, за да се разширят, а работата ще се върши от двете помощни средства.